...egyszerűség, szépség, teljesítmény...

hu  en

Szakértői vélemények

Az alábbiakban idézeteket, illetve kivonatokat, szemelvényeket közlünk a témába vágó orvosi véleményekből, nyilatkozatokból, cikkekből.

 

Trombózis után - utókezelés rekuval

Mélyvénás trombózis után, amelyet mozgásszegény életmód és egyéb rizikófaktorok mellett okozhat például hosszas mozdulatlan ülés repülőgépen („turistaosztály-trombózis") vagy autóbuszon, poszttrombotikus szindróma alakul ki, amelynek következtében a mélyvénák elzáródva maradnak, a felszíniek pedig görcsösen kitágulnak, és sérülhetnek a billentyűk. Ennek következtében fokozódik a vér lefelé áramlása a nehézségi erő következtében. A tünetek fellépése lassítható, illetve következményük enyhíthető az érintett végtag mozgatásával. A páciens megfelelő edzettségi állapota esetén szóba jöhet akár teljesítménysport is, de előnyben kell részesíteni azokat, amelyek nem függőleges testtartással járnak (úszás, kerékpározás, különösképp fekvőkerékpározás).

Forrás: http://www.jobspfleger.de/lexikon/Medizin/Innere_Medizin/Angiologie/Thrombose.html

vissza az oldal tetejére

 


 

Potenciazavar - Rendőrök teszteltek biciklinyergeket

A kerékpárnyereg újra meg újra szóba kerül, mint a férfiasság lehetséges veszélyeztetője. Szexológusok rendőröket toboroztak egy új tanulmány elkészítéséhez.

Hegyes és keskeny vagy tompa és széles - a legjobb nyeregforma kérdése folyton izgatja az erősebb nem kerékpározó tagjait. Főképp nem aerodinamikáról vagy sportos kinézésről van szó, hanem a férfiasságról. Hosszú biciklitúra után az érzéketlenségig menő zsibbadástól egészen az impotenciáig terjedhet a bajok sora, amelyeket a nem megfelelő nyereg idéz elő. Amerikai szexológusok ezért megvizsgálták, hogy kíméli-e a férfi legértékesebb részeit a csőr nélküli nyereg. Kísérleti személyként az Egyesült Államok különböző városaiból jelentkezett kilencven rendőr szerepelt.

A rend őrei, akik addig klasszikus (keskeny, hosszú) férfinyerget használtak, hat hónapra olyan nyerget kaptak, amely elöl nem csúcsosodik ki, és nem okoz helyi nyomást. A kísérlet előtt és után részletes szexuális orvosi vizsgálatnak vetették alá a résztvevőket.

A nyomásmentes kerékpárülés nem maradt hatás nélkül. A kísérlet elején a kísérleti személyek csupán 27 százaléka nem panaszkodott zsibbadásra, amikor leszállt a bicikliről, a csőrnélküli üléssel viszont 82 százalékra emelkedett ez a részarány. Pozitívan hatott az újfajta nyereg az erekció-képességre is. További részletekről hallgatott a jelentés...

A kísérletet vezető Steven Schrader nem hallgatta el, hogy a rövid nyerget meg kell szokni. Mégis megérte bizonyos mértékig újra tanulni a biciklizést: „Nyilvánvaló a hímvessző akadálytalan vérellátásának és a csökkent zsibbadtsági érzésnek az egészségi előnye." A részt vevő bringás rendőrök megerősítették ezt az állítást: 97 százalékul később is hű maradt a fura nyereghez.

pap/Blackwell Publishing

Forrás: http://www.focus.de/gesundheit/ratgeber/potenz/potenzstoerung-polizisten-testen-fahrradsaettel_aid_323383.html

Megjegyzés:

Az Annyira Más Bringabolt kínálatából nemcsak a RANS Cruz „előretolt hajtóművű" komfortkerékpárja felel meg a fent leírtaknak, hanem az összes reku is!

vissza az oldal tetejére

 


 

Szexuális zavarok - A túl sok biciklizés erekciós zavart és meddőséget okozhat

Tanulmányok által bizonyított, hogy a túl sok és túl hosszú ideig tartó biciklizés növeli a merevedési zavar és a meddőség kockázatát. Ezért a profi kerékpárosoknak, duatlonistáknak, triatlonistáknak azt tanácsolják a szakemberek, hogy fagyasztassák le a spermájukat, még mielőtt az a sportkarrier áldozatává válik.

Kutatások során azt tapasztalták, hogy azoknál, akik hetente több mint 300 km-t tekernek, drámaian csökken a spermaminőségük, csak kevesebb, mint 4 százaléknyi egészséges spermájuk marad. Mindez előrevetíti a meddőségi problémákat.

Hangsúlyozzák, hogy azokat, akik csak munkába, iskolába járáshoz, időnkénti kiránduláshoz használják a kerékpáros közlekedést, nem fenyegeti ilyen probléma. A kutatást vezető Diana Vaamonde professzor szerint az edzésprogram hosszától és nehézségétől függően válik a sportolók spermája egyre rosszabb minőségűvé, s akár a nőknél is meddőséget okozhat.

A vizsgált fiatal triatlonista férfiak esetében azt tapasztalták, hogy azoknál, akik már nyolc éve minden nap tekernek, csak 10 százaléknyi egészséges spermával rendelkeztek, s akiknél a megtett táv meghaladta a heti 300 km-t, azoknál ez az érték csak kevesebb mint 4 százalék volt.

A jelenség hátterében a túl szoros ruha, valamint a megterhelt szervezet által kibocsátott magas hőmérséklet , valamint az ülés által a herékre irányuló nyomás áll. A kerékpár ülése ugyanis elnyomja a perineumot, és más olyan idegeket és vérereket, melyek az erekcióért felelősek, csökkenti a pénisz vér- és oxigénellátottságát. Mindez fibrózist okozhat, ami megnehezíti a merevedés elérését. A keskeny bicikliülés tovább növeli a kockázat esélyét.

A kutatók szerint további vizsgálatokra van szükség annak megállapításához, hogy pontosan milyen összefüggés van a kerékpározás során a szervezete metabolizmusa és a rossz spermaminőség között, valamint ahhoz, hogy kiderüljön, vajon a sport abbahagyásával javulnak-e az eredmények.

Forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/urologia/4890/A-tul-sok-biciklizes-meddoseget-okozhat

vissza az oldal tetejére

 


 

Szexológiai elemzés - Baljós számok

A Német Testnevelési Főiskola (Deutsche Sporthochschule) professzora, Froböse, illetve kollegája, Dr. Straudte, 4600 egyesületi kerékpárost vizsgált meg, többnyire férfiakat. Megdöbbentő 94 százalékuk számolt be a kerékpározásra visszavezethető fájdalmakról. 60 százalékuknak húgy-ivarszervi tüneteik voltak, az alkalmi zsibbadástól a teljes erekció-képtelenségig (impotencia).

Netán jobban járnak a lányok? A brüsszeli Centre Hospitalier Universitaire Brugmann professzora, Luc Baeyens, aki sport-nőgyógyászatra szakosodott, nem így látja. A British Medical Journal lapjain közzétett tanulmányában kifejti, hogy a kerékpáros nők között széles körben elterjedtek krónikus duzzadások, zsibbadások, bőrfertőzések és nyirokbántalmak. A komoly versenyzők körében egyhatodra teszi a komoly problémáktól szenvedők részarányát.

Froböse kategorikusan kijelenti, hogy a heti 400 kilométernél többet kerékpározók fokozott impotencia-veszélynek vannak kitéve, és Baeyens profi női is fokozottan veszélyeztetettek. Ugyanakkor vanbnak, akik ugyanennyit kerékpároznak betegségtünetek nélkül, másoknak meg bajuk támad húsz kilométeres hétvégi kiruccanástól. Hol a különbség? Rodano és Sommer válaszol.

Rodano, a Milánói Műegyetem Biomérnöki Központjától, három esztendőt szentelt a kerékpárnyereg tanulmányozásának. Három pontra mutat rá, ahol a kerékpáros érintkezik a nyereggel: két csontra és egy lágyrészre. A két csont a két ülőcsont, a medence nyúlványa, a lágy rész meg az, ami a lábak között van. Az előbbiek nagyon terhelhetők, hiszen épp arra vannak teremtve, a lágyrész viszont tele van véredénnyel és a nemi szervekhez vezető idegekkel. Nyomás hatására az erek elzáródnak, az idegek elzsibbadnak. Minél tovább tart a nyomás, annál nagyobb a maradandó károsodás veszélye.

Dr Sommer, a Kölni Egyetem urológusa történeti megvilágításba helyezi Rodano megállapításait. Megjegyzi, hogy az utóbbi évtizedekben divatossá vált az előregörnyedő kerékpáros testtartás, miáltal az ülőcsontokról a lágyrészre tevődött át a súly egy része, így fokozódtak a kerékpározás által okozott húgy-ivarszervi egészségi problémák.

Sommer és Froböse összeálltak elvégezni egy kísérletet. Férfi és női önkénteseket ültettek szobabiciklire 30 percig, és érzékelőkkel mérték nyergen a nyomáseloszlást, illetve a nemi szervek vérellátását. Ezt megismételték többféle kerékpár-geometriával, nyeregféleséggel, testalkattal, edzésintenzitással stb. Az eredmények többnyire megfeleltek a várakozásnak, de akadtak meglepők is.

Nagyon fontos a testtartás. Minél jobban előredől a bringás, annál rosszabb a vérkeringés. Ha 30 fokos szöget zár be a törzs a vízszintessel, akkor 70 százalékkal romlik a genitáliák vérellátása! Számít a nyereg is. Legyen elég széles, hogy megtámaszkodhassanak rajta az ülőcsontok, de alá kell támasztani a lágyrészeket is. Mindez ellene mond az egyre keskenyebb nyergeket preferáló kerékpárpiacnak. Hiába réselik középen a nyergeket, arra hivatkozva, hogy ez tehermentesíti középen a legérzékenyebb részt: a megmaradó keskeny felfekvő felületen csak annál nagyobb lesz a nyomás, és súlyosbodnak a tünetek. Nők esetében pedig előnytelenül találkozhat a két rés, kidörzsölődést okozva.

Forrás: http://www.rido-cyclesaddles.com/the-2003-bicycle-saddle-report-gulp-c308.html

vissza az oldal tetejére

 


 

Kerékpár és impotencia - Vagy már impotens, vagy az lesz!

A Magyar Orvosi Kamara honlapján megjelent írás riasztó kilátásokra hívja fel a figyelmet. Kétféle kerékpáros létezik, ragadtatta magát meglehetősen szélsőséges kijelentésre Irwin Goldstein urológus: aki már impotens, illetve aki az lesz. A kerékpárosok dühödten reagáltak: a kerékpározás egészséges, igaz, hogy zsibbadunk, de impotenciáról szó sincs. Számos urológus is a fejét ingatta, mondván, hogy a minta kis létszámú volt, és hogy a kerékpározás jó hatása a keringési rendszerre messze felülmúlja az impotencia veszélyét. Azóta is folyik a vita, és gyűlnek a vizsgálatok eredményei is. Vajon kinek van igaza?

Goldstein számos betegéről számolt be, akik megdöbbenve vették tudomásuk, hogy szexuális zavaraik oka a kerékpár. Egyik középkorú betege egy emlékverseny óta képtelen a szexuális életre, egy másik, 28 éves betegnél a vérátáramlás egy 60 éves emberének felelt meg, és egy főiskolai hallgatónál, aki keményen versenyzett különböző kerékpáros sportokban, érműtétet kellett végrehajtania, hogy visszaállítsa merevedési képességét. Szerinte nagyjából 100 ezer olyan amerikai van, aki impotens lett a kerékpártól, ami viszonylag nem nagy szám a mintegy ötmillió rendszeresen kerékpározó amerikaihoz viszonyítva, de ez csekély vigasz annak, aki beleesik ebbe a százezerbe.

Tény, hogy a témát az hozta "divatba", hogy a Bycicle magazin korábbi főszerkesztője, Ed Pavelka egy cikkében elmondta: egy olyan év után, amikor nagyon sokat kerékpározott, rendszeresen merevedési zavarai voltak. Ez után számos szakcikk jelent meg a témával kapcsolatban. Egy vizsgálatban kiderült: a kerékpározók között négyszer annyian küzdenek merevedési zavarokkal (4,2 százalék), mint a futók között (1,1 százalék), és kétszer annyian (2 százalék), mint az úszók között. (Idősebbeknél a kockázat fokozottabb.) 2001-ben pedig megjelent egy tanulmány, amelyik szerint azok, akik hetente három óránál kevesebbet kerékpároznak, az egészséges mozgással éppenséggel csökkentik a merevedési zavarok kockázatát a nem kerékpározókhoz képest, viszont akik ennél többet kerekeznek, azoknál a kockázat növekszik a nem hajtókkal összehasonlítva. Ugyanakkor egy internetes vizsgálat semmilyen statisztikai kapcsolatot nem tudott kimutatni a kerékpározás és az impotencia között. 2005-ben viszont a Journal of Sexual Medicine című szaklapban három cikk is megjelent, amelyik megerősítette a kapcsolatot a kerékpározás és a merevedési zavarok között, igaz, hogy azt is kimutatták: az ülés és az ülésmód helyes megválasztása csökkenti a kockázatot.

Mi a megoldás tehát? Ne kerékpározzunk? Szó sincs róla! Csak ahogyan Irwin Goldstein mindig hangoztatja: ne csak a fejünket védjük sisakkal...

Forrás: http://gerinc.blogter.hu/300961/bicikli_es_impotencia

vissza az oldal tetejére

 


 

Szexuális gondokat okoz a rosszul megválasztott bicikli - Légy óvatos!

Azok a férfiak, akik edzettségük érdekében, esetleg környezetvédelmi okokból vagy az üzemanyag-költség csökkentése miatt biciklizni kezdenek, veszélyeztetik az egészségüket, ha nem a megfelelő sporteszközt választják - figyelmeztet a londoni St Bartholomew és Homerton Kórház urológiai sebésze, Vinod Nargund.

Az orvos elmondása szerint olyan problémák merülhetnek fel, mint a nemi szervek zsibbadása, merevedési zavarok, ágyéki bőrirritáció. A sokat bicikliző férfiak termékenyítőképessége is megváltozhat, mivel a medencetájékon túlzott hő keletkezik. Általánosságban nem hozzák kapcsolatba a férfimeddőséget és a biciklizést, de egyfajta lehetséges mellékhatásnak tekintik, és sok biciklistánál felfedezték már. Magasabb a kockázata a heresérülésnek és a herék működési zavarának is.

A hegyi kerékpárosok különösen nagy kockázatnak vannak kitéve, mondta Nargund, mivel tanulmányok már rámutattak, az úttesten kerékpározóknál nagyobb mértékben szenvednek hereelváltozásokban.

"A kerékpár nyerge közvetlenül érintkezik a gáttájékkal és az alatta fekvő részekkel. Pont a herezacskó mögött történik mindez, ahol az idegek és az erek belépnek a herékbe és a péniszbe. Ez a terület érzékeny, tele van szőrtüszőkkel, izzadság- és faggyúmirigyekkel, melyek jó táptalajt biztosítanak a fertőzéseknek. A dörzsölés, horzsolás, szőrtüszők károsodása és zúzódás a leggyakoribb sérülések. A terület izzadása szintén fájdalmakhoz és bőrtünetekhez vezethet."

Nargund rámutatott, hogy a kutatásban résztvevő biciklista férfiak 60 %-a számolt be a nemi terület zsibbadásáról. „A zsibbadás gyakori, mert a nyereg nyomása rontja a terület vérellátását, illetve nyomja a pénisz idegeit. Ez befolyásolhatja a merevedési képességet. A problémák gyakrabban jelentkeznek a rendszeresen hosszú távon kerékpározók esetében. Ezért olyan fontos, hogy időnként megpihenjünk a hosszú, erőteljes biciklizés során. Fontos a megfelelő sporteszköz kiválasztása. A férfi kerékpárosnak jól kell ismernie biciklijét, a pontos illeszkedés elengedhetetlen. A pedálellenállás beállítása is fontos, mivel ha túl nagy erőt kell kifejteni a pedál mozgatásához, az a legfőbb oka az ágyékkal kapcsolatos egészségügyi problémáknak. A pedál megfelelő beállításával megelőzhetők a sérülések és bőrirritációk. A nyeregbetét és a rövidnadrág fontos azok számára, akik a problémákat el akarják kerülni."

Forrás: http://www.azta.hu/tudomany/43-tudomany/1749-szexualis-gondokat-okoz-a-rossz-bicikli

vissza az oldal tetejére

http://carbonrecumbent.com/ | Telefon: +36 88 451 648 +36 88 451 249 Fax: +36 88 597 130