...egyszerűség, szépség, teljesítmény...

hu  en

Kerékpárosok merevedési zavarai

 

Van különbség a pénisz vérellátásában standard- illetve fekvőkerékpár hajtása közben?

F. Sommer, U. Schwarzer, T. Klotz, H.-P. Caspers, G. Haupt, U. Engelmann

Kölni Klinika Urológiai Osztálya és Paracelsus Klinika, Golzheim, Düsseldorf, Németország

Tárgy: A gáttájék kerékpározás közben tapasztalható összenyomódása okozhatja az erekciós zavarok egyes eseteit.
Anyag és módszer: Bőrön keresztül, erre szolgáló műszerrel megmértük 46 egészséges sportoló péniszében az oxigénnyomást a makknál. Megállapítottuk, hogy az oxigénnyomás szintje a makknál korrelál a pénisz vérellátásával. Méréseinket standard-, illetve fekvőkerékpár hajtása előtt, közben és után végeztük el.


Eredmény: A pénisz makkjánál az átlagos oxigénnyomás, kerékpározás előtt, álló testhelyzetben, 60.5±8.1 mm Hg (higanymilliméter) volt. Ez egy standard kerékpár nyergén ülve leesett 17.9±3.9 mm Hg-re. Folytatódó kerékpározás standard kerékpáron 18.3±5.2 mm Hg értéket eredményezett, majd állva pedálozás után 10 perc alatt visszaállt a normál érték. Fekvőbringázás után az oxigénszint 59.4±4.2 mm Hg volt, azaz hasonló, mint a próba megkezdése előtt.


Következtetés: A jelen tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a gáttájék ereinek összenyomása miatt elégtelenné válik a pénisz véráramlása. Fekvő testhelyzetben a kerékpározás - amikor nem nyomódik össze a gáttájék - nem okozott változást a pénisz vérellátásában az edzés során. Ezért, az impotenciát okozható egészségügyi problémák - például pénisz-zsibbadás és a barlangos testek oxigénszintjének lecsökkenése - elkerülése érdekében, javasoljuk a fekvő testhelyzetű kerékpározást.

http://carbonrecumbent.com/ | Telefon: +36 88 451 648 +36 88 451 249 Fax: +36 88 597 130