...egyszerűség, szépség, teljesítmény...

hu  en

GY.I.K.

 

Mi a lényegük, és hogyan nevezzük őket?

Az elterjedt „fekvőbringa” (németül Liegerad, franciául velo couché) elnevezés csak az erősen hátradöntött üléstámlájú típusokra találó, a többieken inkább ül, mintsem fekszik az ember. A meghatározó különbség a standard kerékpárokhoz (országúti versenygép, túra-, városi-, terepkerékpár stb.) az, hogy a gerincoszlop nem előre, hanem hátrafelé dől a függőlegeshez képest, így a felsőtestet nem a kéz-kar-váll vonal támasztja meg, ami fárasztó, hanem az üléstámla. Ezt fejezi ki az angol recumbent („hátradőlő”) elnevezés, amelynek rövidített magyar leszármazottja a reku. A továbbiakban ezt a szót használjuk.

vissza az oldal tetejére

Mi a döntő különbség a standard kerékpár és a reku között?

Kettős: a kényelmesebb testhelyzet és a kisebb légellenállás. E kettő összhatásaként hosszú távokat is gyorsan, szenvedés nélkül lehet megtenni. Később bővebben lesz szó róluk.

vissza az oldal tetejére

Miért kényelmesebb a reku?

A testsúly nem egy kis kerékpárnyeregre nehezedik, hanem nagyfelületű ülésen oszlik el. Jobban hasonlít ahhoz, mintha autóban ülnénk, mint szokásos biciklizéshez – több rekus számolt be átsuhanó „Jaj, nem vagyok bekötve!” érzésről, ami arra vall, hogy egy pillanatra autóban képzelte magát. Nem kell a kormányon támaszkodni, nem fájdul meg a csukló, természetes a nyak és a fej helyzete, nem kell izomból emelni a fejet, nem görcsösödik el a nyak és a csuklyás izom. Emiatt sok napon át kényelmes napi sok órai kerékpározás a rekun, nincsenek örökös fájdalmak. Megjegyzendő, hogy a standard kerékpáron elszenvedett kínok nem edzenek semmit, csak gyötörnek, az egészséges testedzés pedig ugyanúgy megvan rekuval is. A különbséget bárki egyszerűen, otthon kipróbálhatja: nézi egy óra hosszat négykézláb állva a tévét, utána még egy óráig fotelből, és megállapítja, hogy melyik volt jobb…

vissza az oldal tetejére

Mitől gyorsabb a reku?

Három tényező számít: a légellenállás, a fékezés és a komfort.

Légellenállás: szemből nézve a standard kerékpáros szinte állni látszik, a rekus majdnem feküdni. Emiatt kisebb a homlokfelület és áramvonalasabb a forma. Azonos erővel hajtva tehát gyorsabb a reku. Mivel a légellenállás a sebesség négyzetével arányos (kétszeres sebesség – négyszeres légellenállás) annál nagyobb a különbség, minél gyorsabban menne valaki standard biciklivel. Aki 20 km/órával poroszkálna, rekuval alig lesz gyorsabb, 30-nál már jelentős a rekus előnye, lejtőn, 50 km/óra körül pedig messze lehagyja a standard bringásokat, és nagyobb lendülettel kezdi a következő emelkedőt. Hosszú távon a kis differencia is percekké, negyedórákká adódik össze.

Fékezés: lejtőn nagyon be tud gyorsulni a reku, de lehet is bátran ereszteni, mert a hosszabb tengelytáv és az alacsonyabb súlypont miatt nagyon erősen, a gumik tapadáshatáráig lehet fékezni, anélkül, hogy felemelkedne a hátsó kerék, vagy átrepülnénk a kormányt.

Komfort: nem kell gyakorta megállni ülepet, sajgó tagokat pihentetni, ami komoly időelőny, ha számít az átlagsebesség.

vissza az oldal tetejére

Mikor lassúbb a reku?

Hosszúsága és a testhelyzet miatt bizonyos helyzetekben ügyetlenebb vele az ember: nem tud járdára felugratni, a vasúti átjáró zegzug-korlátjánál le kell szállni és tolni, és mivel nem lehet a pedálon felállva és az első kereket kissé megemelve tehermentesíteni a gumit, durva sínkereszteződésnél és egyéb akadályoknál előnyösebb lehet leszállni. Ilyen helyeken a standard bringás kollégák elhúzhatnak egy kissé. Forgalomban gyorsan és ügyesen lehet menni rekuval, de alsó kormányos típussal az autósorok között haladva figyelni kell a kormány nagyobb szélességére.

vissza az oldal tetejére

Melyek a reku egészségügyi hatásai?

Több komoly előnnyel egyetlen hátrány áll szemben.

Lábközi testrészek kímélete: a standard kerékpár nyerge nyomja a nemi szerveket és a hozzájuk vezető idegeket, ereket. Férfiaknak prosztata-problémákat, zsibbadást, fájdalmat okoz, és igazoltan csökkenti a nemzőképességet. Nőknek nagyon kellemetlen a keskeny nyereg dörzsölő, nyomó hatása, illetve az, hogy a csikló beszorul a nyeregcsőr és a szeméremcsont közé. A reku kényelmes ülésén ilyen panaszok ismeretlenek.

Csontváz, izomzat: már volt szó róla, hogy a standard bringa kormányán statikusan kell támaszkodni, és ez idővel nagyon fárasztóvá, gyötrővé válik, anélkül, hogy edzene.

Mellkas: a standard bringás testhelyzet összeszorítja a mellkast, és felnyomja a hasüregi szerveket a rekeszizomhoz, nehezítve a légzést, míg a rekun kitágul a tüdő, ki lehet használni teljes kapacitását.

Alsó végtag: az emberi láb függőleges helyzetű munkához idomult, aminek megfelel a standard kerékpár elrendezése. Rekun a láb előrenyúlik, ezért kisebb benne a vérnyomás. Arra érzékeny személyek talpa, lábujjai hosszabb túrán elzsibbadhatnak, égető érzéssel sajoghatnak. Ezen kétféleképpen lehet segíteni: olyan típust válasszon az illető, amelynek hajtóműve nem sokkal magasabban van az ülésnél, illetve olyan lábbelit használjon, amelynek talpbetétje nem okoz helyi nyomáspontokat.

vissza az oldal tetejére

Nem fárasztó a fejtartás a nyaknak?

Nem. A meredek támlájú típusokon úgy ül az ember, mint egy széken. Az erősen döntött üléstámlájú típusokon fejtámla van, ezeken olyan a pozíció, mint egy nyugágyban. A két szélsőség közötti átmenetet képviselő modellek (például Carbonrecumbent) esetében kétféle választás adódik: vagy úgy állítja be magának a bringás a fokozatmentesen dönthető üléstámlát, hogy kényelmesen, természetesen kiegyensúlyozva álljon a feje a nyakán, vagy fejtámlát tesz fel. Mindkét megoldás tökéletes komfortot ad.

vissza az oldal tetejére

Van-e lélektani hatása a rekunak?

Igen, mégpedig pozitív, és nem kis mértékű. Egyrészt a standard bringához szokott embernek nagy élmény a kerékpársport velejárójának hitt fájdalmak, kényelmetlenségek elmaradása, miközben megvan a biciklizés öröme. Másrészt standard bringán rendszerint azon veszi észre magát az ember, hogy már megint az első kereket és az elsuhanó aszfaltot bámulja, mert nyakának elfáradása miatt előrebukik a feje. Ez nemcsak unalmas és lehangoló, hanem veszélyes is! A rekus emelt fővel élvezi a tájat, és jól látja az utat, nem kell félnie, hogy a gumiját kivágó kátyúba hajt, vagy beleszalad egy álló járműbe. Egészen más az életérzés, a túra hangulata.

vissza az oldal tetejére

Nem nehéz megtanulni rekun biciklizni?

Standard kerékpáron sem öröklött képességként tudunk egyensúlyozni – meg kell tanulni. Aki már tud, annak könnyű átszokni. Előnyös olyan szaküzletnél megtenni az első lépéseket, ahol többféle típus van: elsőre könnyebb egy olyannal próbálkozni, amelynek meredeken áll az üléstámlája, és a hajtóműve lejjebb van az ülésnél. Ám némi igyekvés árán bármilyen rekuval hamar meg lehet barátkozni. (Tipp: enyhe lejtőn kezdeni, ahol magától gurul a gép, és lábunkat leengedhetjük a talaj közelébe. Így könnyű ráérezni a kormányzásra.) Az első bizonytalankodó kilométerek után stabil és biztonságos lesz az érzés. Erős autóforgalomba csak az merészkedjen, aki képes egyenesen elindulni és haladni – de ez mindenféle biciklire áll. Tudni kell még, hogy a rekun kissé más a biomechanika, ezért nem ugyanazokat az izmokat, és nem ugyanúgy veszi igénybe. Eleinte fárasztóbbnak érzi a rekuzást, aki máshoz szokott, de mire megjön a biztos rutin, addigra a test is megszokja a kissé másféle munkát.

vissza az oldal tetejére

Lehet rekuval emelkedőn menni?

Ezt azért szokták kérdezni, mert rekun nem lehet a pedálon felállva hajtani, beleadva az erőbe a testsúlyt is. Valóban így van, viszont a támlának vetett háttal nagy erőt lehet kifejteni! Csak az erőnléttől és az áttételtől függ a leküzdhető meredekség. Rekun egyébként előnyös pörgősebb áttételt használni, mint standard bringán.

vissza az oldal tetejére

Lehet rekura túracuccot pakolni?

Igen. Egyes típusok gyárilag el vannak látva, vagy utólag felszerelhetők hátsó és oldalsó csomagtartóval, amelyre szabványos pakktáska helyezhető. Hátizsákot nem viselhet a rekus, de tehet a támlára üléstáskát. Vannak külön rekuk részére készült oldalsó, banán-formájú pakktáskák is, amelyeket kétfelől kell az ülésre akasztani. Megjegyzendő, hogy míg a standard bringa megpakolása elviheti a súlypontot és leronthatja a kerékpár menettulajdonságait, a rekuk többségén ilyen probléma nincs, mert a két tengely közé, és alacsonyra kerül a poggyász.

vissza az oldal tetejére

Kell különleges öltözék a rekuhoz?

Nem árt. A szokásos bringás mez zsebe hátul van – rekun használhatatlan. A bringás esődzseki hátul frakkszerűen hosszú, hogy védje az ülepet – rekun ez a rész lavórt képez, amelyben megáll az esővíz, célszerű tehát levágni, vagy legalább felhajtani. A nadrágszárba és a dzsekibe elölről belefúj a szél, ha nincs valami ügyes megoldásunk. Némi találékonysággal hamar kialakul a megfelelő ruházat. Nagy előnye a rekunak, hogy nem kell hozzá betétes („pelenkás”) nadrág. Lehet használni például futók részére készült könnyű technikai ruhadarabokat.

vissza az oldal tetejére

Nem veszélyes, hogy a reku rosszul látszik, elüthetik az autók?

Nagyon alacsony, erősen fektetett üléshelyzetű rekuk csakugyan nehezebben észrevehetők, ezeken célszerű jelzőzászlót és minél magasabban (esetleg a sisakon) elhelyezett villogót használni – és a forgalomban nagyon óvatosnak lenni. Magasabb építésű rekuval ilyen probléma nincs, a kerékpáros feje azonos magasságban van az autósokéval, könnyű szemkontaktust létesíteni, és át lehet látni több autó üvegezésén, előre felkészülve a helyzetekre. Nagyon fontos biztonsági tényező a reku „ufó-hatása”: mivel viszonylag ritka jószág, az autósok nem ismerik, egyesek rokkantjárműnek vélik, és a szokottnál előzékenyebbek, türelmesebben várnak biztonságos előzési alkalomra, nagyobb ívben kerülnek. Sok autós, aki egyébként talán nem rokonszenvez az akadálynak tekintett bringásokkal, a rekusnak integetve, mosolyogva, dudálgatva fejezi ki tetszését, némelyik kocsiból mobiltelefonnal fényképeznek, videóznak, egész más így a közlekedés hangulata.

vissza az oldal tetejére

Nem baj, hogy a rekuról nem lehet hátrafordulni?

Forgalomban a nyaktekergető hátranézegetés elég veszélyes dolog, egyrészt, mert közben kátyút lehet fogni, másrészt mert nehéz megtartani az egyenes irányt. A reku magas kormánya viszont egyenesen kínálkozik egy, vagy inkább két tükör felszerelésére. Aki megszokta, hogy mindig tudja, mi történik hátul, teljesen kiszolgáltatva érzi magát, ha alkalmilag átül egy tükör nélküli standardbringára. Alsókormányos rekun a sisakra szerelhető tükör lehet a jó megoldás.

vissza az oldal tetejére

Miért olyan sokfélék a rekuk?

Van alacsony és magas, kis- vagy nagykerekű, sőt elöl kis-, hátul nagykerekű, ülős és fekvős pozíciójú, rövid és hosszú, alsó- és felsőkormányos reku. Sokkal nagyobbak a különbségek, mint a standard bringák között. Ez azért van így, mert míg az utóbbinak megvan a kikristályosodott formája, amelyet az egyes felhasználási területekre módosítgatnak, a reku mindenféle testalkatra és igényre kínál valamilyen optimumot – és azok persze nagyon eltérők lehetnek.

vissza az oldal tetejére

Alsó vagy felső kormány?

Ízlés dolga, mindkettőnek megvannak a hívei. Az alsó kormány előnye a teljesen laza testtartás, a felsőé az, hogy keskenyebb a jármű a bringás vállszélességénél, a kormányon szem előtt van tükör, műszer, lámpa, GPS, és könnyebb tolni a bringát.

vissza az oldal tetejére

Miért ritkák és drágák a rekuk?

Egyrészt azért ritkák, mert a Nemzetközi Kerékpáros Sportszövetség (UIC) versenyeiről a harmincas években kitiltották őket, mert használóik előnyben voltak. Ez ártott szélesebb körű megismertetésének. Másrészt a standard bringáénál nagyobb méretük és korlátozottabb használhatóságuk miatt kevesebb embernek felelnek meg. A reku azért drágább a hasonló felszerelésű standard kerékpárnál, mert kisebb sorozatban készül (kevesebb darabon oszlanak el a fejlesztési és egyéb költségek), speciális cégek gyártják őket, sok kézi munkával, nem egyszer nagy munkabérű országban (USA, Hollandia, Németország). Meg kell említeni, hogy gyorsasága és hosszú távú alkalmassága miatt a reku alkalmasabb az autó kiváltására a standard bringánál, ezáltal jobban hozzájárulhat az autózás egyre növekvő költségének mérsékléséhez.

vissza az oldal tetejére

Hogyan szállítható, tárolható a reku?

A hosszú tengelytávú típusok főképp garázsban férnek el, és a kocsi tetején tandem-kerékpárszállítóval vihetők a túra helyszínére. A többi rendszerint befér liftbe, lakásba, és normál méretű autóba, vagy feltehető a gépkocsi normál kerékpártartójára. Vasúti szállításnál ötletességre lehet szükség.

vissza az oldal tetejére

http://carbonrecumbent.com/ | Telefon: +36 88 451 648 +36 88 451 249 Fax: +36 88 597 130